Lydnadsklass 1???
2010-05-28  20:36:57

Japp! Har bestämt mig för att träna in Lk1 med SallanBrallan! Jo, det är sant! Fast det känns väldigt skoj! Tävlingslydnad har jag inte hållt på med sedan Denya som nu är 7 år var runt 3-4 år!!! Visst har jag tränat för det med Buddah - men det var inte lika lätt!

Men nu jäklar! Nu är vi på G!

En gammal träningskompis (som också är instruktör) tog initiativet till att starta en träningsgrupp och det var första tillfället igår.

Eftersom jag faktiskt inte tränat i något av momenten riktigt ännu så är det verkligen basgrejor vi får syssla med. Visst - kontakt och lite fotgående har vi sysslat med innan men inte alls seriöst.

Vi började med tandvisning.....hmm......nåväl...om än med fundering över vad det skulle vara bra för att bli glodd i munnen så gick Sally med på det hela. Hon är inte jättebesvärlig men vi behöver träna på det helt klart - inget stort problem dock!

Sen valde jag ut två moment som vi skulle träna. Det första var början till inkallningen - dvs att SITTA KVAR! Sally har haft väldigt svårt för det, men jag har å andra sidan tränat väldigt mycket på att hon ska vara vid mig. Vi fick börja med att träna in det med dragning bakåt, en leksak typ bakom Sally. Monkan (instruktören) stod på kopplet medan jag satte Sally och gick iväg ett steg utåt....hmm....njaaaa, hon skulle bara ha leksaken. Vi tog bort leksaken och kastade godis bakom henne som belöning istället. Jag tycker det gick hyfsat bra faktiskt!

Nästa grej vi tränade på var bakdelskontroll. Jag måste dock lära mig att inte trycka ut henne åt vänster, vilket gör att hon går längre ifrån än vad som är önskvärt vid fotgående. Men jag tror att det beror på att jag är sned i bäcken och gärna sneddar åt vänster hela tiden. Blir till att gå efter raka linjer på parkeringar och liknande. :D

En nackdel med liten hund är att jag inte SER henne!!!!!!! Om jag bara går framåt i fotgående så har jag ingen aning om hon är med eller inte - det blir rätt mycket osäkerhet i fotgåendet. Men vad gör man? Litar blint på att hunden följer med? Låter någon annan klicka in positionen? Hitta butiksfönster eller speglar att titta i? Hmm....helt klart ett problem tycker jag. Men men! Vi gör så gott vi kan!

I alla fall fick vi lite tips om olika bakdelskontrollövningar - kalas! :D

Sen fick jag en metallapport tryckt i handen och tydligen ska Sally kunna ta den tills nästa gång. hahaha..Nåväl, hon hade den i munnen EN gång idag i alla fall. :D

Sen blev det kaffe!

TACK MONIKA FÖR ATT DU STÄLLER UPP och hjälper oss!!!!Idag har vi hunnit med att träna lite på sitt kvar med belöning bakåt och vi kan faktiskt redan läxan! hihihi Sen funkar det ju alltid bäst på hemmaplan men i alla fall!


På em var vi till Strömsholm och fikade. Mysigt!Kommentarer
Postat av: Camilla Thörner

Vad kul att läsa om din träning, om du har tid kan du komma på staffeträffen i Katrineholm 6/6 så kan du träna lite lydnad då också.

Camilla

2010-05-28 @ 20:54:01
URL: http://www.tedochhundarna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0