Tävlingslydnad
2011-05-20  10:46:20

Igår åkte vi till Katrineholm för lite tävlingslydnad. Jag hade med mig småflickorna (Stacy och Sally) då instruktören för kursen är deras uppfödare. Kursen går jag med Stacy som faktiskt kunde koncentrera sig rätt bra tycker jag, vi har ju ändå bara gått två tillfällen på en urdålig valpkurs innan. Min duktiga lilla tossig knasboll!

Vi började med grunder inför platsliggningen, dvs vi fick börja med ligg för det kan inte Stacy. Eller alltså, hon vet att man kan få klick/belöning för det men kan inte kommandot. Men efter ett par gånger så kunde hon faktiskt även det! :D

Tandvisning stod sedan på tur och alla vet att Stacy kan vara en liten tönt ibland och hon tyckte att det var ett väldigt onödigt inslag i kursen. Det är en sak att visa tänderna på utställning....men på kurs? Njaaaaa.....Men det gick sedan!

Linförighet - jaaa, jag tyckte det gick bra! :D Det är ju såklart lååååååååångt kvar till ett perfekt fotgående men hon kan hålla kontakt ganska länge. Rom byggdes inte på en dag! ;)

hmm....gjorde vi något mer? Tror inte det! Men trevligt hade vi! :D

En annan sak jag blev väldigt glad över var att Stacy faktiskt kampade med mig!!! Jag har slitit mitt hår för att få till det, hemma funkar det, men inte någon annanstans. Men nu på kursen så gjorde hon faktiskt det en stund!!! :D Men en wubba (som för övrigt är Sallys favoritbelöning)Efter kursen tog jag ut Sally så hon fick hälsa på sin älskade kennelmamma. Hon verkligen ÄLSKAR henne. Hon ler och visar tänderna, fjäskar och har sig. Hon ler inte mot NÅÅÅGON annan, enbart för kennelmamman. :D Säger sen Linda (kennelmamma) "barnabarnabarna" i gullig stämma....jaaa herregud......det måste nog ses! hahahahaha Hon blir totalt galen!

Sally fick också tillfälle att träffa sitt halvsyskon Stoya och sin mamma Myran. Sally älskar sin mamma! Det är himla kul att se! Sally blir så liiiiten så liiiten...."MAMMA!!!!!" Visserligen har dom ju lekt och umgåtts med varandra under hela Sallys uppväxt men nu var det väldigt längesedan dom sågs. Syrran Stoya var även hon en söt liten pryl i Sallys ögon. och vet ni!? - i bilen satt även favvisrottisen Smilla.......hihiihi

Försökte mig sen på ett lydnadspass med Sally.......medan Linda körde med mamma Myran.....eeeh behöver jag säga något mer? Det var ingen idé för min del kan jag säga. Herregud, man brukar ju LEKA med mamma Myran - inte träna lydnad!

Älskade Linda - jag är så glad över att ha dig i mitt liv! PÖSS!Sally 2½ mån träffar mamma Myran


Sally 8 mån träffar mamma Myran

Hej och hå
2011-05-20  09:47:14

Så har då andra tillfället av rallylydnaden gått av stapeln -visserligen redan i onsdags men eftersom jag är lite slö så skriver jag idag istället! ;)

Som vanligt började Sally kursen med att rulla sig på rygg, i typ en evighet! Nåväl, kanske inte riktigt men i alla fall. ;) Ni anar inte hur ROLIGT och TUFFT det är att gå kurs! Sally älskar det! Efter att sedan ha andats några minuter så jobbade hon fint.

Hmm,.....vad sjutton gjorde vi på kursen? Hmm....JO! Vi körde högersvängar i massor. Det ställdes upp skyltar i en fyrkant där vi skulle svänga typ 90° höger i varje hörn. Sally tyckte det var väldigt märkligt med en skylt i varje hörn och skulle typ dra fram mot varje hörn för att kolla på skylten. hahahaha så fort jag klev utanför och gjorde samma svängar gick det jättebra! :D Men vi fick till det sen i alla fall.

Skyltar vi nu har i läxa är:


Det är HELT möjligt att jag glömt någon skylt.........

Liten film

OMG...
2011-05-14  15:40:57

....som vi brukar säga....(för er som inte fattar OMG= Oh my god!) ;) Vi åkte ut på landet idag för en runda i skogen. Men alltså....den hund som i stort sett ALLTID varit exemplarisk på inkallningar och sällan hittat på något i skogen - är den som är VÄRST just nu....grrrr....Ja, det är Sally jag pratar om. I en ålder av 2½ år tycker hon det är helt okej att ignorera mina inkallningar! Inte alltid förstås men ett par gånger under skogsrundan tyckte hon att det var helt okej! Lite knasigt blir det ju när jag vrålar till, då vänder hon. Men allvarligt liksom? Måste man göra sånt när man inte har gjort det sedan man var valp?.....OMG....som sagt! grrrr...... Denya som gärna tar upp spår om hon får (om jag inte hinner säga NEJ, vilket jag misslyckas med kanske 2-3 ggr om året) har inte gjort en ansats till att ta något spår på VÄLDIGT länge. Man blir lite förvånad när det blir ombytta roller liksom! Knasigt! ...

Bonden hade släppt ut lite kor i hagen och jag gick dit med mina i koppel då Stacy aldrig sett en ko....men jisses......Jag tror inte hon visste vad hon skulle göra! Svansen gick som en propeller hela tiden, stöddragg och skällandes (typ varningsskall). Snäll ko att bara stå kvar och titta på oss så inte Stacy lyckades med sitt påhitt att försöka skrämma iväg "det stora otäcka med hemska ögon". Eftersom vi inte umgås med kossor särskilt frekvent så brukar jag koppla mina när vi är på gården, så slipper vi duster och strider, gapande och skrikande för att nån tänker jaga en ko. Koppel på så blir vi alla glada och ingen försöker jaga en ko. :D Orka liksom.... Ibland får man välja sina duster! Nästa gång ska jag ta ut Stacy ensam så hon får gå fram och hälsa på kossan utan att ha något stöd av dom andra.

Nu sover hundarna gott! Zzzzz Zzzzzzz


Rallylydnad
2011-05-13  21:21:01

Hej hopp......pille*** (använd er fantasi...hehehe)


Nåväl, idag gick första tillfället på kursen i rallylydnad av stapeln. Mitt liv går lite upp och ned för tillfället och idag var ingen bra dag. Hade jag kunnat hade jag hoppat över kursen idag - men va fan - har man betalat så måste man ju få ut något av det!


Jag var således inte direkt på topp och det märktes såklart på Sally. En aning stresspåslag och beteende som att klia sig och rulla sig på rygg i gräset. Men men, förhoppningsvis är det bättre nästa gång!


Vi började med lite teori inomhus. Jag hade inte tänkt säga att jag själv är utbildad rallylydnadsinstruktör men så frågade instruktören om jag hade någon erfarenhet av rallylydnad och då kände jag att det var lika bra att säga det, men tillade att jag inte tränat det något särskilt med mina hundar - så hon inte skulle tro att vi kunde allt. hihi


Innan vi åkte hemifrån letade jag som en galning efter min lilla kompaktkamera för att kunna ta lite bilder under kursen - men tror ni att jag hittade den?! Man ska helt enkelt inte ha så liten kamera - den kommer ju bort! Nä, tacka vet jag en stor systemkamera!! hehe Vi får se om jag hittat kameran till nästa gång!


Vi körde inget megasvårt, bara lite grundläggande övningar. Följsamhet, genom att ha hunden framför och sedan backa omkring. Handtarget. Kommandoord/ljud för att följa (jag valde såklart kommandot "fot" då jag använt det sedan tidigare), betingning först med ordet "fot" och godis och sedan utöka med steg.


Hmm... jag det var väl typ det tror jag. Mitt minne är inte så bra tyvärr! hihihi Nästa gång ska vi börja med skyltarna.


Min mål är att under veckan träna på ett bättre fotgående med mer intensitet. Mycket följa övningar med bra position.

Min plan är att tävla till hösten, men vi får väl se!


Min röda lilla fara "Stacy" låg hemma och pep vid ytterdörren medan Sally och jag var borta. Knasigt att vara hemma med husse bara!


På landet
2011-01-15  17:43:00

Idag blev det en liten tur ut på landet. Det är så himla skönt att skrota runt där ute. Hundarna kan springa som dom vill och man behöver inte ha så mycket koll runt omkring för det finns inga människor där i urskogen (mer än gårdsfolket förstås). Skinkost på tub är ett måste i skogen - det har vi ALLTID med oss. Kladdar inte, är lätt att få fram fort och det blir extra fart i inkallningarna! Vi använder ju aldrig tuben någon annanstans utan jag vill ha något som är JÄTTEGOTT när vi är allihopa i skogen.
Vi åkte i sällskap av pappa, mamma och deras två collisar. Tant Denya fick dock stanna hemma då hon löper, vilket hon blev väldigt förnärmad över! "VA?! får jag inte följa med! Djurplågeri!".....Fast jag tror nog att hon, husse + chipsen hade en trevlig stund i hemmet.... blink
Hundarna skötte sig exemplariskt måste jag säga. Stacy ÄLSKAR skinkost och lyssnar bra på inkallning och är inte långt bort - för TÄNK om hon skulle missa utdelningen? 'ahh' Tycker hon är duktig som kommer på inkallning fastän det är andra hundar runt omkring. Hon är ju faktiskt bara 15 v.
Sally är jag inte så förvånad över att hon sköter sig bra - hon är en duktig tjej! love Fast ibland kan man undra......Hon ska precis börja löpa och är inte riktigt sig lik. Man måste boffa och skälla en massa på tomten (fast det inte finns något där) eller på nån soptunna eller på nån med matkassar eller väskor i händerna ute på promenad. Brukar hon inte göra. Att ett löp kan ställa till det sådant! Men men vi lever på hoppet att löpet inte pågår hur länge som helst! ja
Efter en liten middagslur tog jag Sally-skruttan på promenad. Hon fick för sig att boffa på nånting som inte fanns och satte igång billarmet på en parkerad bil precis bredvid. Jag höll på att garva på mig. Sally såg väldigt fundersam ut. hihi "Vad är det som är så himla kul?".....hahahahaha
En underbar dag har det varit!!

Jahopp!
2011-01-14  12:03:37

Tjolahopp tholahej tiddelipo!
Dagarna knallar på som vanligt med promenader och klickerträning. Den senaste veckan har jag inte riktigt varit på hugget då jag haft huvudvärk och yrsel - men nu börjar det ordna upp sig! Skööönt!
Således har det inte blivit så mycket hundträning denna vecka, utan mest korta promenader. Men dom verkar inte ha dött av det! hurra
Jag är väldigt restriktiv med promenader med valpar, längdmässigt. Jag utökar promenaderna med Stacy hela tiden och nu nästa gång så går vi ifrån vår egen gata. Jag lägger mycket krut på koppelgåendet och en valp klarar ju inte att koncentrera sig så länge. Men för att inte förstöra något koppelgående så håller jag inom ett avstånd som valpen kan koncentrera sig och utökar därefter. Stacy är en liten stjärna! tycka om Hon arbetar gärna själv med att gå fot och hålla ögonkontakt. En metod ang koppelgående som jag upptäckte när Sally var liten är något som kallas "silky leash". Hunden ska vi lätt tryck i halsbandet vända sig mot det håll som trycket kommer ifrån.....typ..... Drar jag lite lätt åt sidan ska hunden följa med, drar hunden framåt ska den stanna vid minsta tryck osv osv. Det tar sin lilla tid - men det är såååå värt det!!! Jag ska inte säga att jag fullt ut endast kör med denna metod men jag använder det som komplement till det gamla vanliga "stanna när hunden drar". Sök på "Silky leash" på youtube så kommer det upp filmer på metoden.
Snart ska vi påbörja klossträningen, Stacy och jag. Skojigt!
Det jag måste lägga krut på hos Sally (inför min planerade tävlingsstart i Lk1 till rasspecialen i juli) är apporteringen, bättre ingångar vid inkallning och hoppet, ställande och läggande. Hmm.....platsliggning? Tjaaa, vi har en del att jobba på - men det ska nog gå! hihi
Denya är bara allmänt jobbigt just för tillfället då hon löper. Går inte att göra nånting med henne.
Hej hopp!

Hundarenan
2011-01-08  18:24:36

Idag tog vi vårt pick och pack och drog till Hundarenan i Kungsör. Himla bra med inomhushall!!! Men det var mycket mindre än jag trodde att det skulle vara - men bättre litet än inget alls! ja Det snålades inte på värmen heller - gick att vara där inne utan jacka och skor. Kommer definitivt boka hallen fler gånger för det var väldigt välbehövligt kan jag säga!
Sally blev överlycklig över att träffa sin älskade Nässla igen - det var faktiskt jättelänge sen.kära

Jag tog med buren så Stacy fick sitta där medan jag tränar med SallanBrallan. Jag började med hoppet men det var en något okoncentrerad och förvildad Sally som tog hindret både framlänges, baklänges och kors och tvärs.....eller nåt. hurrahurrahurra Vaddå sitta fot innan hindret? Man ska ju HOOOOOOPPAAAAAA!!!!!!! Yihooooo! Men till slut så gick det bra. Fokuserad. Tränade mest på att få höjd och längd i hoppet och jag tyckte det funkade bra.
En del fotgående blev det, men inte så himla mycket. Men hon kunde faktiskt koncentrera sig bitvis och hon hade driv (vilket iofs gjorde att hon gick för långt fram - men det struntade vi i). Jag var bara glad över drivet fast det var ett helt nytt ställe. ja
Några ställande under gång blev det och det går sakta men säkert framåt. Jag kunde utöka med något steg innan jag belönade.
Nässla är en VÄLDIGT svår störning och Sally som aldrig springer fram till någon annan hund när vi tränar tyckte att idag fick man faktiskt det! Nässla var ju inte sen att hänga på förstås. hahahahaha hihi Men dom gånger vi träffas så är det ju alltid lek som gäller.
Bytte plats på flickorna sen och tog ut lilla Stacy. Himla skoj grej vi hade hittat på tyckte hon! Där kan vi snacka fokuserad och träningsglad! Jag hade bestämt innan att vi skulle inte träna på så många saker utan mer lek och kontakt och så blev det. Klick för ögonkontakt och bra position vid sidan. Vi har bara tränat EN gång på "ligg" hemma tidigare så vi körde den en sväng. Så duktig liten skrutta! tycka om Oooh, såklart! Vi tränade på "stå" också. Jag har tidigare inte lyckats hitta nån leksak som Stacy tycker om men innan vi åkte så hittade jag ett gammalt sånt här korvsnöre där det nu bara fanns en liten korv kvar. Men denna tyckte Stacy om! Den var t o m så häftig att man var tvungen att morra lite när man hade den. ÄNTLIGEN har vi hittat nåt! rock
Det var väl i stort sett alla vi hann med på den timmen. Det var en välbehövlig timme helt klart!! Tyvärr tog jag inga bilder (fastän jag hade kameran med mig). Men nästa gång så!
Bjuder på en galen snöbild istället.

Kullträff
2010-12-27  21:32:52

Idag var så äntligen dags för en tur till Katrineholm för en liten träff med nästan alla av Stacys kullsyskon. Superkul att få träffa dom igen!
Medan vi åt av Lindas goda fikabröd rejsade valparna runt som galningar - in under bordet - ut från bordet - in under bordet - ut från borde osv osv. Sally fick sitta i bilen och vänta.
Himla kul att träffa dom andra valpköparna också - väldigt trevlig människor var det. :D
Efter fikat bar det iväg till ridhuset som hyrts för ändamålet. Sally fick följa med in och blev alldeles till sig i brallan av alla valparna! stolle BEBISAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hon var så duktig min skrutta! Det syntes verkligen att hon tyckte det var supermysigt att dundra runt med valparna (som ju även här hennes halvsystrar). tycka om
Vi tränade inkallning med alla valparna och dom var bara sååååå duktiga!! Det är ju väldigt svår störning med andra valpar omkring - men dom skötte sig fint! tycka om
Mamma Myran tror jag tyckte det var det bästa som hänt - att få träffa sina puppisar. Fast Stacy fick sig en liten "omgång" när hon var uppstöddig. Det var BARA stackars Stacy som blev omkullkastad av sin mamma. Stöddig liten dam! hihi
TACK LINDA för idag!!!!

Livet rullar på..
2010-12-19  22:13:31

Händer väl inte så mycket här - förutom vardagslivet med jobb och någorlunda försök till hundträning. Kan ju inte påstå att vädret som varit/är är särskilt inspirerande. Önskar att jag bodde närmare Katrineholm ibland så jag kunde träna med min älskade Linda, men nu är ju så inte fallet. nej Men förhoppningsvis åker vi dit på julfika och hundträning den 27:e december! Yihooooo!!!

Kungsörs BK har ju en enorm ny inomhusbana så jag funderar på om man kanske skulle nyttja den då och då dom närmaste månaderna. Dra ihop ett gäng och åka dit och träna. Vore roligt! Nån som är på? 'flirt'
Idag kastade i alla fall jag och Stacys oss ner till Bruket efter att ha smygläst på facebook att det var där schäferligan höll till. Jag tränade lite inkallning, baklängesfot och fot med ögonkontakt. Hon är så himla duktig men lilla tjejja! tycka om Visst - valpar brukar "glömma" bort allt detta som lärt sig när dom börjar bli typ 4 mån (upplever jag i alla fall) men NÅNSTANS finns ju grunden som dom lärt sig kvar. All träning sker med positiv förstärkning och gärna med klicker! Klicker "is da' shit" säger Stacy! Nu kan jag inte påstå att hon kan ovanstående fotgående men jag belönar för position med spontan ögonkontakt. Herregud, hon är ju bara 12 veckor gammal! hihihi
Utställningsträningen kör jag med klicker, vilket jag inte gjort på dom andra. Kul att göra något annorlunda och se skillnaden.
En liten film där jag klickar för att hon är stilla.
och en liten film när vi tränar lite inkallning och kontakt när hon var 10½ vecka.

Julmarknad
2010-12-11  20:20:40

Idag tog jag Stacy och styrde kosan mot Köping för att där möta upp min underbara Mia med familj för att sedan åka på julmarknad i Arboga. Vi var kanske lite sent ute men vid var där till 16 (dom stängde 17). Men vi fick vårt godis i alla fall. hihi
Jag är mäkta imponerad av lilla Stacy faktiskt. Visst var det väldigt roligt med alla människor, barn och hundar först men efter ett par minuter så gick hon fot med ögonkontakt av sig själv lång bitar!!! och hon är bara ELVA veckor gammal! Så himla duktig liten tjej! love
Finns ingen som helst miljökänslighet heller. Hon knallade på som att hon alltid brukar gå i Arboga centrum. Helt underbart att se! Väldigt lyhörd och när vi passerade hundar så sa jag bara hennes namn som kom hon till min sida och vi gick förbi. Mitt lilla hjärtegull! Visst hade hon lite bråttom ibland och drog lite i kopplet några gånger men det bjuder vi på!ja
Medan vi gick runt på själva julmarknaden fick hon åka väska som jag hängt över axel. Lite kallt tyckte hon att det var fastän hon hade filt och täcke men annars var det helt okej!
Tidigare idag sydde jag kampleksak som jag ska ha till Stacy när vi tränar. Det finns visserligen såna att beställa för cirka 90 kr/styck men jag hade både fuskpäls och band nere i källaren så det blev väldigt billigt! Snygg va? biggrin

Dagis
2010-12-09  10:15:29

Herregud vad Stacy är trött när hon varit på dagis en hel eftermiddag. hahahaha Hon är "död" hela kvällen och kvicknar inte till förrän på fm dagen där på. Vi har ju valpvakt när jag jobbar (65%) och har haft turen att hitta underbara Emma med sin lika underbara staffehane Peanut som passar Stacy ett par eftermiddagar i veckan. För att fylla upp resterande dagar åtog sig min long time fried Mia sig uppdraget.
Det är så himla skönt att det fungerar så bra!!!! Stacy är ju en väldigt stabil, säker och orädd liten valp och är inte miljökänslig för fem öre. Mys-Stacy! tycka om
Hon har fått lärt sig att vara ensam redan första veckan och klarade det galant. Nu är hon ensam någon timme medan jag är ute på promenad med dom stora flickorna. Duktig tjej!
Lite halvgalen är hon emellanåt förstås - men hon är ju en staff! hihi
Hon får ofta gå lös när vi är ute och är väääldigt följsam och uppmärksam. Vi klickar för bra position och för spontan ögonkontakt.
Efter att ha läst i hennes bror Caspers blogg http://ozkagardenstheoneandonly.bloggplatsen.se/ insåg vi att det var slut på smekmånaden/lära-känna-varandra-månaden så idag har vi klickat för sitt med ögonkontakt. Det tog kanske tre klick innan hon fattade.love Eftersom det var första riktiga klickerpasset så körde vid bara 10 klick. Men OJ vad hon tyckte att det var roligt!
Jag skulle klicka med Sally efteråt och hade satt upp grind vid köket för att hålla en viss liten madame utanför.....Tror ni att det funkade? När hon hörde första klicket rammade hon grinden! Inte bara EN gång utan TVÅ gånger. Fick bli buren/fängelset för hennes del. Blev ingen lugn träning för Sally dock, Stacy var MYCKET upprörd! Klick betyder ju godis och godis är det viktigaste som finns!!!! förbannad
En liten film från bus och dragkamp i trädgården.


Lazy Stacy
2010-11-30  16:40:52

Den 22 november flyttade så äntligen lilla Stacy in.
Mina stora flickor tog det hela med ro - dom är ju vana vid valpar så det är inget särskilt konstigt. Denya kollar alltid hurdan valpen är genom att trycka till den med tassen över nacken. Om valpen blir arg så uppfostrar hon hårdare, om valpen skriker eller bara sitter lägger sig så uppfostrar hon mjukare. Hon är duktig min gamla tant! :) Sally har inte samma pondus som Denya har men hon växer mer och mer in i rollen som storasyster. Nu säger hon faktiskt ifrån! Sally är ju annars en väldigt snäll tjej och säger inte ifrån i onödan. Tack och lov så lyssnar Stacy på henne.
Stacy har fallit in fint i vår gemensamma flock bestående av mina stora flickor och mammas colliesar. Mammas Irma som bara är unghund tyckte väl att hon var lite så där först men nu är dom bästisar! Mammas Harry är som en farbror och bryr sig inte särskilt. Duktiga Harry!
Dom första dagarna funderade jag på om hon verkligen skulle vara så där lugn jämt? Av Husse fick hon namnet Lazy Stacy. Fast jag tror att vi kan ta bort det prefixet nu...hahahahahahaha Det är en rätt så mjuk tjej med lagom fart,  föremålsintresse och samarbetsvilja. Hon verkar dock ha en tydlig av-knapp - precis som jag vill ha det! Hon gillar redan att samarbeta och hitta på saker. :D
Det enda jag ska reklamera till uppfödaren är att hon bajsar inne! Kissar gör vid däremot ute så duktigt. Men jag förstår henne - det är ju kallt ute!
Vi har inte gjort så mycket saker utan mest bara varit med varandra. Hon har fått hänga med till olika ställen och tar det hela med ro. Det är inte särskilt konstigt att komma till nya ställen. Hon travar självsäkert in hos folk och ser sig omkring och somnar sedan efter en stund.
Hon är en väldigt duktig tjej också! Idag när vi gick lösa för att hämta posten så gick hon själv vid min vänstra sida med ögonkontakt!!! Vi har inte tränat något på det. Så himla duktig liten tjejja!!!
Ett försök till att få alla tjejerna på samma bild - gick så där! HAHAHA

Stacy
2010-11-09  22:40:35

Jaha...så ska man bli med smått igen! Jag kunde helt enkelt inte låta bli när jag fick erbjudande om en tikvalp från min Sallys mamma. Jag älskar den tiken - Myran. Helt underbart temperament! Jag är också väldigt nöjd med temperamentet på min Sally och hoppas att lilla Stacy kommer bli lika underbar!

Nåväl, jag minns att Sally var rätt så vild när hon var liten och körde över sin pappa rätt så rejält! Tryckte upp stackars Buddah i soffhörnen och lät som en stor björn. Det kan man nästan inte tro idag. Sally är mestadels en liten ängel.
Men åter till Stacy. Hennes fullständiga namn blir Ozkagården's One Of A Kind. Hon kommer flytta in hos oss den 22 november.
Får jag lov att presentera:
STACY


Jobbat
2010-10-04  09:49:28

Har inte blivit mycket hundaktiviteter för min del i helgen, har jobbat fre-sön. Tack och lov blev dom aktiviterade ändå! hihi I fredags blev det bara promenad på fm och promenad när jag kom hem kl 22.30 (husse var hemma däremellan). I lördags drog husse och hundarna till skogs för att gå viltspår! Duktig husse! Det är ju inte riktigt husses grej att syssla med sånt men han var snäll och gjorde det för att jag skulle jobba hela dagen. :D  Riktigt skönt att komma hem och hundarna var aktiverade och klara! :D

Igår var det vilodag men husse var ute på promenad med dom under dagen. Sally fick en promenad när jag kom hem i sällskap med mamma och hennes colliesar. Härligt med sällskap! Sally fick bära apporten bitvis under promenaden. Duktig tjej!

Idag blir det definitivt vilodag!!! Har ont i halsen och en förskräckllig huvudvärk! Jag som tänkte att vi skulle hitta på något roligt idag då jag är ledig.... Men mina flickor ser inte ut att misstycka, dom ligger nerbäddade i soffan och sover gott.


Skogen + apport
2010-09-30  20:18:00

Idag blev det en tur till skogen med colliesarna. Men dom var förvildade!!! Dom brukar vara så himla duktiga - men idag vet jag inte. Mammas Harry går väl ingenstans - men Irma och Sally for omkring som tokar. Nåväl - det behövde väl tömmas lite energi! Det var skönt väder i alla fall! :D

Irma dundrade in i mig i början av promenaden och jag vrickade till foton. Fy sjutton vad ont det gjorde! Men jag haltade mig runt och jag tyckte det blev bättre efter en stund men nu när jag i skrivande stund sitter i soffan så värker den. Förhoppningsvis är den bättre tills imorgon!

När vi kom hem så tog jag ut Sally på en kort promenad också för att träna med apporten. Vi fick det som övning på träningen igår. Övningen gick ut på att hon skulle bära apporten utan att tugga på den bitvis på promenaden. INGA PROBLEM sa Sally! Hon fixade det galant. Duktig tjej!

Hon har ju sedan hon varit litet fått bära en grå liten mjukisråtta under promenaderna och det här var tydligen samma sak. hihihihi

Annars har det inte hänt särskilt mycket idag!


Fler foton som jag tagit kan ni se på min fotoblogg http://tcphoto.blogg.seRSS 2.0