Tävlingslydnad
2011-05-20  10:46:20

Igår åkte vi till Katrineholm för lite tävlingslydnad. Jag hade med mig småflickorna (Stacy och Sally) då instruktören för kursen är deras uppfödare. Kursen går jag med Stacy som faktiskt kunde koncentrera sig rätt bra tycker jag, vi har ju ändå bara gått två tillfällen på en urdålig valpkurs innan. Min duktiga lilla tossig knasboll!

Vi började med grunder inför platsliggningen, dvs vi fick börja med ligg för det kan inte Stacy. Eller alltså, hon vet att man kan få klick/belöning för det men kan inte kommandot. Men efter ett par gånger så kunde hon faktiskt även det! :D

Tandvisning stod sedan på tur och alla vet att Stacy kan vara en liten tönt ibland och hon tyckte att det var ett väldigt onödigt inslag i kursen. Det är en sak att visa tänderna på utställning....men på kurs? Njaaaaa.....Men det gick sedan!

Linförighet - jaaa, jag tyckte det gick bra! :D Det är ju såklart lååååååååångt kvar till ett perfekt fotgående men hon kan hålla kontakt ganska länge. Rom byggdes inte på en dag! ;)

hmm....gjorde vi något mer? Tror inte det! Men trevligt hade vi! :D

En annan sak jag blev väldigt glad över var att Stacy faktiskt kampade med mig!!! Jag har slitit mitt hår för att få till det, hemma funkar det, men inte någon annanstans. Men nu på kursen så gjorde hon faktiskt det en stund!!! :D Men en wubba (som för övrigt är Sallys favoritbelöning)Efter kursen tog jag ut Sally så hon fick hälsa på sin älskade kennelmamma. Hon verkligen ÄLSKAR henne. Hon ler och visar tänderna, fjäskar och har sig. Hon ler inte mot NÅÅÅGON annan, enbart för kennelmamman. :D Säger sen Linda (kennelmamma) "barnabarnabarna" i gullig stämma....jaaa herregud......det måste nog ses! hahahahaha Hon blir totalt galen!

Sally fick också tillfälle att träffa sitt halvsyskon Stoya och sin mamma Myran. Sally älskar sin mamma! Det är himla kul att se! Sally blir så liiiiten så liiiten...."MAMMA!!!!!" Visserligen har dom ju lekt och umgåtts med varandra under hela Sallys uppväxt men nu var det väldigt längesedan dom sågs. Syrran Stoya var även hon en söt liten pryl i Sallys ögon. och vet ni!? - i bilen satt även favvisrottisen Smilla.......hihiihi

Försökte mig sen på ett lydnadspass med Sally.......medan Linda körde med mamma Myran.....eeeh behöver jag säga något mer? Det var ingen idé för min del kan jag säga. Herregud, man brukar ju LEKA med mamma Myran - inte träna lydnad!

Älskade Linda - jag är så glad över att ha dig i mitt liv! PÖSS!Sally 2½ mån träffar mamma Myran


Sally 8 mån träffar mamma Myran

Hej och hå
2011-05-20  09:47:14

Så har då andra tillfället av rallylydnaden gått av stapeln -visserligen redan i onsdags men eftersom jag är lite slö så skriver jag idag istället! ;)

Som vanligt började Sally kursen med att rulla sig på rygg, i typ en evighet! Nåväl, kanske inte riktigt men i alla fall. ;) Ni anar inte hur ROLIGT och TUFFT det är att gå kurs! Sally älskar det! Efter att sedan ha andats några minuter så jobbade hon fint.

Hmm,.....vad sjutton gjorde vi på kursen? Hmm....JO! Vi körde högersvängar i massor. Det ställdes upp skyltar i en fyrkant där vi skulle svänga typ 90° höger i varje hörn. Sally tyckte det var väldigt märkligt med en skylt i varje hörn och skulle typ dra fram mot varje hörn för att kolla på skylten. hahahaha så fort jag klev utanför och gjorde samma svängar gick det jättebra! :D Men vi fick till det sen i alla fall.

Skyltar vi nu har i läxa är:


Det är HELT möjligt att jag glömt någon skylt.........

Liten film

OMG...
2011-05-14  15:40:57

....som vi brukar säga....(för er som inte fattar OMG= Oh my god!) ;) Vi åkte ut på landet idag för en runda i skogen. Men alltså....den hund som i stort sett ALLTID varit exemplarisk på inkallningar och sällan hittat på något i skogen - är den som är VÄRST just nu....grrrr....Ja, det är Sally jag pratar om. I en ålder av 2½ år tycker hon det är helt okej att ignorera mina inkallningar! Inte alltid förstås men ett par gånger under skogsrundan tyckte hon att det var helt okej! Lite knasigt blir det ju när jag vrålar till, då vänder hon. Men allvarligt liksom? Måste man göra sånt när man inte har gjort det sedan man var valp?.....OMG....som sagt! grrrr...... Denya som gärna tar upp spår om hon får (om jag inte hinner säga NEJ, vilket jag misslyckas med kanske 2-3 ggr om året) har inte gjort en ansats till att ta något spår på VÄLDIGT länge. Man blir lite förvånad när det blir ombytta roller liksom! Knasigt! ...

Bonden hade släppt ut lite kor i hagen och jag gick dit med mina i koppel då Stacy aldrig sett en ko....men jisses......Jag tror inte hon visste vad hon skulle göra! Svansen gick som en propeller hela tiden, stöddragg och skällandes (typ varningsskall). Snäll ko att bara stå kvar och titta på oss så inte Stacy lyckades med sitt påhitt att försöka skrämma iväg "det stora otäcka med hemska ögon". Eftersom vi inte umgås med kossor särskilt frekvent så brukar jag koppla mina när vi är på gården, så slipper vi duster och strider, gapande och skrikande för att nån tänker jaga en ko. Koppel på så blir vi alla glada och ingen försöker jaga en ko. :D Orka liksom.... Ibland får man välja sina duster! Nästa gång ska jag ta ut Stacy ensam så hon får gå fram och hälsa på kossan utan att ha något stöd av dom andra.

Nu sover hundarna gott! Zzzzz Zzzzzzz


Rallylydnad
2011-05-13  21:21:01

Hej hopp......pille*** (använd er fantasi...hehehe)


Nåväl, idag gick första tillfället på kursen i rallylydnad av stapeln. Mitt liv går lite upp och ned för tillfället och idag var ingen bra dag. Hade jag kunnat hade jag hoppat över kursen idag - men va fan - har man betalat så måste man ju få ut något av det!


Jag var således inte direkt på topp och det märktes såklart på Sally. En aning stresspåslag och beteende som att klia sig och rulla sig på rygg i gräset. Men men, förhoppningsvis är det bättre nästa gång!


Vi började med lite teori inomhus. Jag hade inte tänkt säga att jag själv är utbildad rallylydnadsinstruktör men så frågade instruktören om jag hade någon erfarenhet av rallylydnad och då kände jag att det var lika bra att säga det, men tillade att jag inte tränat det något särskilt med mina hundar - så hon inte skulle tro att vi kunde allt. hihi


Innan vi åkte hemifrån letade jag som en galning efter min lilla kompaktkamera för att kunna ta lite bilder under kursen - men tror ni att jag hittade den?! Man ska helt enkelt inte ha så liten kamera - den kommer ju bort! Nä, tacka vet jag en stor systemkamera!! hehe Vi får se om jag hittat kameran till nästa gång!


Vi körde inget megasvårt, bara lite grundläggande övningar. Följsamhet, genom att ha hunden framför och sedan backa omkring. Handtarget. Kommandoord/ljud för att följa (jag valde såklart kommandot "fot" då jag använt det sedan tidigare), betingning först med ordet "fot" och godis och sedan utöka med steg.


Hmm... jag det var väl typ det tror jag. Mitt minne är inte så bra tyvärr! hihihi Nästa gång ska vi börja med skyltarna.


Min mål är att under veckan träna på ett bättre fotgående med mer intensitet. Mycket följa övningar med bra position.

Min plan är att tävla till hösten, men vi får väl se!


Min röda lilla fara "Stacy" låg hemma och pep vid ytterdörren medan Sally och jag var borta. Knasigt att vara hemma med husse bara!
RSS 2.0