Skogen + apport
2010-09-30  20:18:00

Idag blev det en tur till skogen med colliesarna. Men dom var förvildade!!! Dom brukar vara så himla duktiga - men idag vet jag inte. Mammas Harry går väl ingenstans - men Irma och Sally for omkring som tokar. Nåväl - det behövde väl tömmas lite energi! Det var skönt väder i alla fall! :D

Irma dundrade in i mig i början av promenaden och jag vrickade till foton. Fy sjutton vad ont det gjorde! Men jag haltade mig runt och jag tyckte det blev bättre efter en stund men nu när jag i skrivande stund sitter i soffan så värker den. Förhoppningsvis är den bättre tills imorgon!

När vi kom hem så tog jag ut Sally på en kort promenad också för att träna med apporten. Vi fick det som övning på träningen igår. Övningen gick ut på att hon skulle bära apporten utan att tugga på den bitvis på promenaden. INGA PROBLEM sa Sally! Hon fixade det galant. Duktig tjej!

Hon har ju sedan hon varit litet fått bära en grå liten mjukisråtta under promenaderna och det här var tydligen samma sak. hihihihi

Annars har det inte hänt särskilt mycket idag!


Fler foton som jag tagit kan ni se på min fotoblogg http://tcphoto.blogg.se

Träning Lundby + Bruket
2010-09-29  22:22:47

Jag missade att skriva om träningen igår kväll men gör ett litet referat nu istället. :D
Monkan ringde och frågade om vi inte ville träna uppe på klubben - och visst ville vi det!

Vi tränade på läggande från rörelse och Sally fick till några riktigt bra tycker jag! (Hmm....nu sviker mitt minne för jag minns inte vad vi gjorde mer....haha).... JO! Vi blev kommenderade i linförighet och här ser ni resultatet! Vi brukar inte köra så långt program men det var kul att se att hon faktiskt håller. Svängarna tränar vi på såklart - dock fick jag för mig att titta på henne när vi startade och även under själva fotgåendet vilket gör att hon släpar efter. Ska tänka på det!!!!Men jag tycker att hon är duktig min lilla skrutta! :DIDAG den 29 sept fyller SALLY 2 år!!!!
HIPP HIPP HURRA!!!!!!


Jag tycker tiden har gått så fort!


Lilla Sally tillsammans med tant Denya och pappa Buddah.

 

 

Vi hade träning nere vid Bruket idag. Det är en stooor gräsyta i stort sett mitt i byn. Jättebra med alla störningar som cyklar, bilar, hundar, barn, mopeder etc etc.

Jag tyckte Sally var lite okoncentrerad idag emellanåt men vi tränade ju iofs igår också. Ligg hade hon inte hört talas om. Snabbt ner och snabbt upp. Efter lite analys så kom jag på att jag ju tränat läggande under gång och har då klickat när hon lagt sig och kastat godiset ovanför huvudet på henne - vilket gör att hon snabbt lägger sig och sätter sig upp för att godisen snart kommer där. Ja, vad är det nu Monkan brukar säga - DUM TRÄNARE! Men vi fortsätter träna på det hela!

Började ordentligt med apporten idag och fick superbra tips! En övning var att ha Sally sittandes och sträcka fram apporten. Hon försökte ju förstås kasta sig över den men då tog jag undan den. Klick för stillasittande med apporten framför nosen. Hon var duktig!

Andra övningen gällande apporten var att gå baklänges och hålla apporten framför mig och låta Sally ta apporten - klick! Ska utöka tiden hon håller i den.

Tredje övningen var att hålla henne och kasta iväg apporten. Så fort hon tar den och vänder upp mot mig - klick och belöning. (bra att skriva ner övningarna här så slipper jag glömma bort dom! haha)

 

Vi blev kommenderade i linförighet idag också med Sally var en aning okoncentrerad först och hade glömt att man sätter sig vid halt. Hmm.....Nåväl det gick hyfsat i alla fall. Högersvängarna kändes bra och i vänstersvängarna satte hon sig inte helt som hon ibland kan göra. Jag försökte verkligen tänka på att inte titta på henne utan lita på att hon hänger med istället. Lite sån småövningar där Monkan klickade för bra position.

Läggande under gång lade vi ner idag - tar det en annan dag!

Ställande körde vi först bakvänt och sedan vid fotposition. Här hade jag problemet att jag efter att jag sagt "stå" tvekade och gick ett steg åt sidan. ??? Hm - hjärnsläpp tror jag det kallas! hahahaha

 

Nåväl - tycker som sagt att min skrutta är duktig! Vi tränade idag i cirka 45 min och hon höll hela vägen!

 

 


Helgens aktiviteter
2010-09-27  21:41:53

I fredags tog vi pick och pack och drog till svärmor i Sthlm. Vi skulle på utställning på lördagsmorgonen och det var himla skönt att slippa gå upp i ottan och sitta och åka flera timmar.

Det blev en trevlig afton med svärfar och hans barnbarn samt deras inneboende. Hundarna älskar verkligen att vara där! Dock tror jag inte att deras katt var lika glad som gömde sig under soffan hela kvällen. hihi

På lördagsmorgonen drog vi iväg på utställning i Nynäshamn. Det var min fodertik Leijas utställningsdebut. Jag tyckte hon var så himla duktig! Resultatet blev kv 1, vilket räcker för mig! Det som drog ner var att domaren inte tyckte att han kunde se Leijas rörelser ordentligt då hon tyckte det var roligare att hoppa och skutta i ringen. Hon stod som en docka på bordet dock! Men det hela är ju en vanesak och det blir ju bättre vartefter!

Kritiken: "Trevlig hund. Trevligt huvud. Bra över- och underlinje. Bra vinklar fram. Något rak armbåge. Något vid i fronten. Ojämna rörelser".

Resultat: Kv 1.


 

Det var underbart väder med sol! Angelica och Leija skötte sig jättefint i ringen - fastän det var deras första utställning. Heja heja! :D

 

Här är kennelns tre flickor. Leija 5 mån (fodertik), Sally 2 år och Denya 7½ år.
Lilla LeijaSoftisar
2010-09-21  21:59:14

Vi har varit riktiga, riktiga softisar idag! Tack och lov verkar min feber har flugit sin kos så imorgon blir det att jobba igen! Skönt att se något annat än mina egna väggar. :)

Husse ringde på em och ville bli hämtad inne i stan så jag kastade in flickorna och då burarna ännu inte återfått sin plats i bakluckan så fick dom sitta fram.

 

Denya sitter alltid med näsan  i vädret när hon får åka fram. Sally har nosen oftast tryckt mot luftinsläppet - då "Känner man ju bättre var man är liksom!" hihihi Man får inte vara dum inte!

Husse och flickorna tog en liten promenad medan jag väntade på att mäklaren skulle komma. Visning av huset stod på kvällsschemat. Det är en himla tur att man slipper vara hemma när det är visning tycker jag!

Är du intresserad av att köpa hus i Kolsva? Kolla här!
http://www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=498272

Vi har i tankarna att dra oss mot Västeråshållet, men vi får väl se om vi får huset sålt nån gång.

Medan det var visning höll vi till hemma hos colliesarna. Mysigt!

Efter detta "späckade schema" (hehe) tog jag Sally på promenad. Hon fick gå lös i stort sett hela promenaden. Vi hittade även vår käre "Postmästaren" som inte är riktigt riktig, en tyvärr skötte sig Sally alldeles för bra med att gå lös att han inte sa något. Han har annars väldigt mycket att säga om hundlivet i vår by. Attans - jag som kände mig så upplagd för en diskussion! ;)

Nåväl, vi fortsatte vår promenad och vi lekte leken "Titta vad jag hittade!". En lek som Sally ÄLSKAR. Jag springer före och "hittar" godisbitar i buskar och snår. Jättekul!

Sen blev det lite lydnadsträning. Tränade ingångar utan att jag själv rättar in mig och poletten har inte riiiktigt ramlat ned. Har jag henne framför mig och säger "fot" så svänger hon in men sitter VÄLDIGT snett och det vill jag ha bort. Jag har ju gjort så att jag själv visat med benet att hon ska flytta in. Men nu är det slut med det! (svårt att förklara det hela - men använd fantasin!) ;)

Några inkallningar blev det också, hon satt stabilt, farten var bra. Ingången sitter inte helt, men jag hjälper henne fortfarande in där. Men det ska också bort, men jag satsar på att träna ingångarna i ett annat sammanhang.

Jag upptäckte att i vänstersvängarna i fotgåendet så sätter hon sig gärna helt när jag vänder typ 90° åt vänster vilket gör att hon slackar efter. Får skippa dessa tvära svängar och ta lite vidare svängar för att undvika att hon sätter sig.

Vi har ju att jobba på i alla fall!!! hihihi

Men hon är såååååå duktig!

Vackra färger
2010-09-20  21:37:30

Det är så himla vackert ute just nu tycker jag. Massor med färger och härliga löv på backen. Dessutom är det lagom temperatur ute så man kan gå längre promenader. PERFEKT!

Idag har det dock bara blivit en kortare promenad med båda flickorna då jag haft feber hela dagen. Efter en halvtimmes promenad var jag dösvettig och undrade om jag skulle ta mig upp för den långa backen som finns innan vår gatan. Jag klarade det med nöd och näppe! (nåväl, så farligt var det väl inte - men den var inte kul!)

Fanns gula vackra öländstoksbuskar efter vägen. Vackert!Väl hemma igen slängde jag upp altandörren för att få in lite kallare luft i hemmet. Skönt att vädra!

Sally fick springa efter sina älskade pipisar en stund. Hon älskar det verkligen och är duktig på att komma tillbaka med dom.


Promenad + träning
2010-09-19  21:18:14

Tog en liten ensamtur med Sally för att köra ett litet träningspass. Det är helt sjukt vad det är tomt i den här byn! Var är alla människor?! hoho? Fast vi såg ju faktiskt EN hund och några barn som cyklade.

Nåväl, vi stannade på ett nytt ställe (vid trekanten) och tränade lite. Hon klarade det fint! Fina starter i fotgåendet och så härlig intensitet vid högersvängarna att jag nästan började gråta - det var så vackert! hahahaha Jag vet, jag börjar bli blödig. Hon är så duktig min lilla skrutta!!

Tränade lite på läggande under gång, eller snarare läggande under rörelse. Jag vill bara att hon ska lägga sig ned fort vid kommando och då jag själv är i någon slags rörelser. Tror att hela poletten snart kommer trilla ned - JACKPOT. :D

Vid en inkallning så kom ett barn på cykel farande precis bredvid när hon var på väg in. Trots att hon blev rädd och hoppade en halvmeter åt andra hållet så fortsatte hon sträckan fram till mig. :D

Sista momentet vi tränade på var bakvänt ställande under gång. Hon stannar fint i steget vid kommando när jag kör åt fel håll men det är väääääldigt svårt när jag vänder på det. Men men - det kommer nog!

Min lilla lilla söta skrutta!


Collievakt
2010-09-19  17:04:47

Igår kväll var vid barnvakt åt mina föräldrars två colliesar, Harry och Irma. Dom skötte sig så lugnt och fint här hemma, förutom att man måste skälla bort alla spöken på vår baksida VARJE gång man går ut där.

Colliesarna spejar


Sally är inte så förtjust i Irma och Harry för tillfället, men så är hon också skendräktig och det passar sig väl inte att leka just nu. Helst vill hon sitta i mitt knä när dom kommer och hälsar på, villket hon inte får - då jag faktiskt tycker att man får överleva på golvet. Colliesarna GÖR ju inget. Dom är jättesnälla!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vaknade upp förkyld och dimmig i huvudet idag så det har varit en lugn dag med promenader. Vid promenaden nyss gick vi samtidigt och röstade. Vi visade upp oss från vår allra bästa sida!!!!

Vad vi röstade på? Jag valde att rösta på Centern i år. Jag är inte särskilt politiskt insatt men har försökt att hänga med i lite debattar och läst lite. Känns lite som hugget som stucket vad man röstar på. Hade lika gärna kunnat rösta blankt!

 

Just nu tuggar hundarna ben för fulla muggar - MUMMA!!!

 

Sally solar i dom få solstrålarna som fanns imorse

 

Vackraste DenyaTräning i Lundby
2010-09-18  19:48:16

Då gubben skulle på äventyr i Sthlm hela dagen idag så föreslog jag att vi skulle träna lydnad och spåra idag. Trogna träningsmänniskan Monkan hängde på direkt såklart! Mamma med sina colliesar följer också med.

Började med att ta ut min gammeltant Denya för att köra lite. Tränar inte så mycket med henne längre då hon inte tycker att det är särskilt roligt. Ungefär en gång i månaden är lagom för hennes del! :)

Den enda gången hon har någon slags fart och intensitet är när hon får bli skickad mellan hindrena uppe på klubben. Det älskar hon och gör det gärna av sig självt också. Slalompinnarna har vi aldrig tränat särskilt på och eftersom jag ville att hon skulle använda sin hjärna lite så shejpade jag in genom dom första pinnparet. Denya är ju inte dummare än att hon bara behövde några klick för att fatta det. Sen var det bara att peka med fingret in mellan paren. Duktig flicka! Fast det gick i slow motion såklart. hihihi

Gammalt foto på Denya och mig.Sen fick det bli lite fotgående och några inkallningar under tiden som Monkan tipsade mamma och Harry om lite övningar. Eftersom Denya inte tycker att lydnad är särskilt skojigt så fick det räcka för hennes del. Bytte hund och fortsatte med Sally.

Måste säga att hon är så himla duktig min lilla skrutta! Vi har inte ett perfekt fotgående då hon går lite långt ifrån mig, men vi köper det för hon måste gå så för att kunna se mig. (jag är ju inte särskilt liten i omfånget tyvärr). Vi blev kommenderade och det gick riktigt bra! Jag blev så GLAD!

Har tränat på högersvängar lite dom senaste dagarna och med lite pepp precis i svängen så hängde hon på jättefint idag!

Såklart fungerade inte läggande under gång uppe på klubben. :( Men vi får jobba vidare på det!

Hmm.....gjorde vi något mer? Minns inte! hahaha....

Man kunde nästan tro att det var schäferläger dock. Fyra schäfrar! Kim och Jade blev kommenderade av Monkan och jag förde protokollet - dvs 20 p på alla moment och 1:a pris! ;) Kim och Hanna hade även med sig Tino och Nisca. Duktiga vovvar!

Sally och jag ska komma ifatt dom! Så ska vi visa var skåpet ska stå! hihihi

Hemläxa blev att fortsätta med läggande under gång + att träna ingångar utan att jag själv rättar in mig.


Ska köpa mig en liten kompaktkamera som jag kan ha när vi tränar, orkar inte släpa med mig min stora till sånt. Så förhoppningsvis blir det mer bilder från träningarna här sen.


Tänk att min lilla skrutta fyller 2 år nästa vecka! Helt otroligt!


Här är Sally med sin pappa Buddah. Hon var väl cirka 9 veckor gammal här.


Skogstroll
2010-09-17  11:30:33

Igår em tog vi en tur till skogen tillsammans med mamma och hennes colliesar. Det är så himla skönt att vara ute med dom fyra fyrbenta. Dom sköter sig alltid så fint och inget trams! Sally hade urladdning en stund och får såklart en vallande collie efter sig i form av Irma. hihihihi Vi förklarade dock för Irma att Sally faktiskt inte var något får - men jag vet inte riktigt om hon förstod. hihihi

Underbart väder och underbart ljus var det i skogen.


Denya spejarHarry

 

Sally

 

Sally, Irma och Harry


Wiiiihiiii!
2010-09-17  11:16:22

Eller nåt! hahaha.. :D

Skakar av bloggen liten, dammar i hörnen och möblerar om.

Jag MÅSTE verkligen skriva träningsdagbok och varför inte göra det i bloggen? Blir så mycket roligare då! Kanske NÅN läser här i alla fall. ;)

Sally tränar jag i smygande fart inför en ev start i Lk1 till våren. Visst har vi en bit kvar men vi börjar så smått på alla momenten och jobbar oss fram för kvalitet.

Det har varit löp och nu skendräktighet så Sally har väl inte varit på tiptop för träning men vi kör lite ändå.

Just nu tränar vi på ligg kvar med allehanda störningar i olika miljöer som träning inför platsliggning.

Läggande under gång tränar vi på just för tillfället och det går sakt med säkert framåt! Jag började som så att ha henne framför mig och i rörelse och har nu vänt på det. Hon har inte riktigt dom snabba läggandena men vi försöker och jag tror att det kommer när hon är mer säker på vad hon ska göra.

Fotgåendet tragglar vi också med, just nu koncentrerar vi oss på starter (som just nu funkar väldigt bra måste jag säga - intensitet!) och högersvängar. Måste påminna mig om att fråga vår kära Monkan som drog ihop träningsgruppen om bra tips för högersvängar. Vänstersvängarna sitter rätt bra tycker jag. Det enda är väl att hon gärna sätter sig i själva svängen i tron om att hon ska sitta fot. Men jag ser hellre det än att hon missar att jag svänger! Hon är ju i alla fall uppmärksam menar jag.

Inkallningen funkar ibland och ibland inte. Eller inkallningen är väl inga problem men har vi tränat mycket starter så glömmer hon att lyssna på mitt stanna och tror att hon ska starta när jag utgår. Får backa lite där och köra sitt kvar med belöning bakåt. Ingången är inte perfekt, jag hjälper henne, men den kommer!

Ställande under gång
kör vi bakvänt. Dvs jag ropar på henne och ropar STÅ med handtecken för att få in kommadot ordentligt och att det betyder "stanna genast". Jag vill inte vänta på det ännu då vi koncentrerar oss på läggandet åt rätt håll för tillfället.

Hopp över hinder tränar vi på alla möjliga tänkbara hinder vi hittar ute på promenaderna och det är bara själva ingången som ska sitta där.


Hmm....ja det är väl det vi tränar på för tillfället. Typ! :D

Försökte komma med i någon kurs i tävlingslydnad på bruks - men tyvärr för få anmälningar så kursen skjuts upp till våren. :(
RSS 2.0