Äggstanning med broccoli

3 dl förvällda broccolibuketter
3 ägg
1 dl grädde
salt och peppar
riven eller skivad ost
Förväll broccolin. Lägg dessa i en porslinsform (tallrik eller annat fat). Häll på äggsmeten ovanpå broccolin. Sätt in i MICRON i cirka 5-7 min. Stanningen ska vara fast. Ta ut den och strö på riven ost alt lägg på skivad ost. Sätt in i 1 minut i micron igen. KLART! Servera med valfria tillbehör. För min del blir det en chorizo och en liten grönsallad.
Foto: JAG
Originalrecept hittat hos http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

LCHF-våfflor

Ingredienser
- 3 stycken våfflor
2 ägg
1 dl grädde
2 msk fiberhusk
1-2 msk smör
½ tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker!)
1 krm salt


Vispa ihop allting i en skål. Smält smöret och rör ner i smeten. Låt stå i några minuter så husket hinner svälla lite. Känns smeten alldeles för hård så späd med lite mer grädde. Grädda! Även fast vi har teflonjärn så drar jag lite med smör i järnet innan jag gräddar.
Till detta gjorde jag hallongrädde. ½ dl grädde och några hallon mixas ihop bara. Enkelt!


LCHF-recept

Kommer slänga in lite LCHF-recept också här. Så har jag själv dom samlade! hahahaha
Frågan är om jag MÅSTE ta bra bilder på maten med stora kameran? Eller om det duger med lilla kompaktkameran? hmmm....det visar sig!



Älskad

Att vara omtyckt och älskad är något som varje människa önskar. Men ibland går det till överdrift. Jag tidigare i mitt liv bara accepterat en massa saker, inte stått upp för mig själv, inte ärligt talat om vad jag tyckt, inte talat om att något är galet eller fel. Jag ville inte stöta mig med personen, ville vara omtyckt. Istället för att ta en konflikt gick jag undan och rullade med ögonen.."orka"..........
Idag anser jag mig var bättre på detta. Jag är inte fullärd, absolut inte, men jag kan säga ifrån och stå upp för mina behov på ett helt annat sätt idag.
Herregud, jag skulle kunna skriva en hel lunta om mina tankar som florerat genom åren, men frågan är om någon skulle orka läsa?
Jag känner dock att jag har ett väldigt stort behov av att få slänga ut allt gammalt skit rakt ut i verkligheten.
Jag var stöddig, kaxig, ball men ingen såg den lilla flickan.....Den lilla flickan......
Den lilla flickan bor fortfarande inom mig. En flicka som jag ibland tar fram, stryker lätt på kinden och säger "Det är okej att vara ledsen......Det är okej......" Jag accepterar att hon finns där. Hon pockar på ibland och tillåter sig inte att bli tillbakatryckt längre. Jag vet att hon och jag måste enas..... Jag måste ge henne utrymme. Ge henne plats att få uttrycka sina känslor.
Jag vet.....ni kanske tycker det låter flummigt.......Men jag har genomgått en otrolig resa. En resa som inte ännu är fullbordad.
och snälla - gör inte som jag. TILLÅT dig att känna! Gråt i massor. Bli arg. Våra sinnesstämningar finns av någon anledning, för att göra såren i själen lite lättare att leva med. Att gråta utan att man vet av vilken anledning är också nyttigt, "det är nyttigt att tvätta systemet" sa en vis man till mig för en tid sedan.

Dagens sanning

Jag läste det i en bok...

"Ju mer obekväm du känner dig i att sitta ensam i ett tyst rum - desto mer behöver du det"

Nya skor!

Nu är det vår!!! Idag köpte jag nya skor!! Lite tråkig är jag kanske för jag köper alltid samma walkingskor. Men det finns inga bättre!!! Reebook DMX MAX heter dom. Helt suveränt sköna! Lite lagom pris på dom - 800 kr. :D
Det är nån sån här specialgrunka i sulan som är fylld med luft som anpassar sig efter ens fötter hela tiden. Avlastar rygg och knän. Ett måste för mig som är ute och går mycket.
:D

REA

Jag SKA ha!!! Mitt favoritställe numera är ju YoursClothing och just nu har dom stor REA!

Dessa har jag valt ut och jag VILL HA!!!!!



Den rosa vore alldeles ypperlig att strosa omkring i här hemma! :D Den gråa på jobbet med några läckra halsband och VAR passar inte den lila hooden liksom? hahaha

Allt som allt inkl frakt så blir det endast cirka 400 kr!!!!!!!!!!! Galet billigt!

Migrän....

....det är så tröttsamt. Igår började anfallet på jobbet och det var ingen trevlig upplevelse. Värre än vanligt faktiskt. :( Jag kände att det var på G redan vid fikat kl 14 med lite lätt synbortfall och luddig hörsel, men jag tänkte att äsch....Hmmm.....en timme senare hade jag ingen aning om vad jag gjorde framför datorn. Åt det apatiska hållet. Höll på att skriva ett mail men kom inte ihåg ett så enkelt ord som "stol". Det var som bortblåst. Fanns inte! Sen var det kört. Enorm ensidig huvudvärk, lite halvsluddrig, förstod inte riktigt vad folk sa till mig faktiskt och inte vet jag om dom fick några vettiga svar av mig.

"Ska du köra hem? frågade snälla Birgitta".....hmm...så här i efterhand....Nej knappast!

Jag vinglade mig över gårdsplanen med lasarettet (jag jobbar på akuten) och såg nog mest ut som att jag druckit lite mycket.....

I bilen föll jag i gråt för huvudvärken var hemsk och jag visste att jag inte skulle vara hemma på en timme. Nej, först stanna och plocka upp valpen hos valpvakten och sen hemåt. Det har aldrig varit så långt hem. Valpvakten Emma pratade med mig, det minns jag....Men jag förstod inte alls vad hon sa faktiskt.

I bilen hemåt domnade fingrarna och tårna på höger sida bort (huvudvärken på vänster sida) och även tungan domnade bort.

Jag har bara haft ett sånt riktigt kraftigt ett fåtal gånger i mitt liv, tycker det räcker med det gamla vanliga liksom.

Efter några timmar i stillhet och mörkt rum var anfallet över, även om jag ännu denna dag har huvudvärk.....


Fult att känna?

Jag har så länge jag kan minnas skämts över mig själv. Inte över kanske något specifikt....men skämts generellt. Tyckte att jag varit korkad och tjock bl a. Jag har skämts över att bli ledsen. Skämts över att bli arg. Idag slår det mig - vilket fattigt liv!

Fattar ni vilken självkontroll det krävs att hålla ihop sig själv genom sorg, glädje och ilska.....för att inte visa vad man känner? Det krävs en ENORM självkontroll kan jag tala om. Först nu - i en ålder av 33 år, har insikten slagit mig ordentligt.


Jag vet inte varför jag känt så här, men jag har alltid haft orimliga krav på mig själv. "Ullis är STARK! Ullis är alltid glad!" Men vilken människa är det hela tiden? Dessa ord har följt mig lääääänge och kanske har jag på nåt sätt sett det som en uppgift att fullfölja?


Vilken människa är GLAD och STARK hela livet igenom?


Det slår mig nu att det kanske inte är så konstigt att jag blivit utbränd flertalet gånger i mitt ännu inte gamla liv. Det tar en enorm kraft och energi att låta bli att känna något.


Istället för att skrika, sparka och kasta saker när jag i ett forna samboförhållande som inte var bra förblev jag neutral. Vågade inte känna. Vågar fortfarande inte känna riktigt. Jag skäms över mig själv, skäms för att jag inte åtminstone rev honom i ansiktet.....eller NÅNTING......sparka honom mellan benen och tala om för honom vilket jävla svin han var. Men nej då, Ullis är stark...... Hade jag inte haft vänner som sett hur jag mådde så hade jag säkerligen fortfarande inte vågat känna och fortfarande varit kvar.... Jag vet, jag visste inte bättre då....Jag kan inte göra det förflutna ogjort. I flera år drömde jag att han jagade mig.......Det är 10 år sedan. Det finns inga sår kvar, men ärr som ibland gör ont. Tankarna kommer ibland - hur kunde jag tillåta det? Hur kunde jag? Det är inte hans fel......Jag talade aldrig om att saker han gjorde tryckte ner mig i skorna, gjorde mig ledsen och illamående. Jag var väldigt bra på att hålla masken och låtsas som att allt var okej. Men å andra sidan borde han ha fattat det själv.....Hur kunde jag bara tillåta mig att vara neutral och bli totalt överkörd? Låta någon TOTALT köra över mitt väsen...... Jag förstår ännu inte detta...Hur kunde jag låta bli att protestera? Hur kunde jag köra över mig själv?


Var det HAN som gjorde illa mig - eller var det jag själv som gjorde mig illa?

Ego-boost

Att tro på sig själv? Tro.....Jag upplever det mycket svårt faktiskt! Just nu har jag en svacka i fotograferandet. "Jag kan inte....det blir inte bra...blir inte nöjd". Så därför slänger jag in en hög bilder här som jag själv är förtjust i. Bara för lite extra ego-boost. Hoppas ni gillar dom!

Nu vill ni nog inte se fler....... ;)
Kom fram till att jag har ganska mycket bilder som jag är väldigt nöjd med!
Vill ni se fler bilder klicka er gärna in på min fotoblogg för att se fler bilder! :D
TCPHOTO

Day of silence



Rapport LCHF

Vet inte vad jag ska säga faktiskt. Det tar lite tid att ställa om sig - det är en sak som är säker plus att jag är lite lätt illamående av allt fett man ska äta. Min kropp har levt på lightprodukter i alla fall hela sin vuxen ålder. Snacka om chock! Jag har alltid varit dålig på att äta och hamnar gärna i en ond spiral där jag knappt äter något alls och hoppar över måltider. Inte bra, inte bra!

Men det är tur att Valio har så bra sortiment med laktosfria mejerivaror - annars hade vi inte överlevt, min kropp och jag! :) Lite vanliga mejerivaror går bra men inte varje dag och inte allt för mycket - då känner jag först ett lätt illamående strax efter att jag ätit och sedan har jag inte många minuters spelrum att hitta en toalett.....Fy fan säger jag bara - det är hemskt!
HEJA VALIO!!!

Men det känns väldigt fel i min hjärna. Jag får lite lätt ångest över allt fett man ska stoppa i sig. Hela mitt väsen skriker "NEEEEJ, inte fett - du blir TJOCK!"..Men vem vet - det kanske därför jag ÄR så pass stor som jag är, att jag kanske ätit för lite av "riktiga" matvaror istället för light? Jag ger det hela en chans i alla fall. Sen är det ju bevisat att kvinnor med PCOS har lättare att utveckla diabetes och det rekommenderas lågkolhydratskost för att minska insulinpåslaget.

KEEP ON GOING!


Hallen

Hallen är numera vitmålad, dock fick det gamla laminatgolvet vara kvar. För att få någon ordning där så önskar jag mig en sån här "byrå" att ha istället för skoskåpet som nu står där. Skoskåpet finns det ändå inga skor i utan hundgrejor och annat. hihihi..

Finns hos Jysk



och till detta en hallmatta..

Finns hos Jotex


LCHF

Japp - smygstart nu under helgen men fr o m måndag är det LCHF som gäller för hela slanten! :D Vi får väl se hur det går, men jag har googlat (jag gillar att googla förresten...) så verkar det inte så svårt! Jag ger det ett försök, det tråkiga är ju att karln inte tänker hänga på......Visst, han är inte överviktig men skulle må bra av att äta lite nyttigare. Men men, det är hans val!

Jag är ju lite kinkig med maten och äter varken kött, fisk eller fågel. Jag kan äta köttfärs och korv däremot. Älskar grönt och bönor! Men det ska väl gå bra ändå! :D När man har PCOS (som ni kan läsa om i tidigare inlägg i bloggen) så mår man bäst och får effektivast viktminskning genom att äta t ex GI. Detta för att insulinet inte riktigt fungerar som det ska i våra kroppar. Man kan säga att vi ska äta som diabetiker helt enkelt. Men nu drar jag strået vassare. Jag är en "kolhydrat-junkie" och skulle kunna leva på bara pasta om det var så. Detta är också vanligt förekommande när man har PCOS. Blir nästan som ett beroende.

Så nu kör vi! :D

Har precis avnjutit (nåväl, det gick att äta i alla fall) ett mellanmål bestående av hallon och laktosfri grädde (1 dl grädde + 1 dl hallon). Orkade inte äta upp allt och slängde in det i frysen till ett senare tillfälle. Funderar på om jag ska köpa några lagom stora plastbyttor och frysa in hallon+grädde i lagom portioner och ha som mellanmål på jobbet. Vore ju perfekt! :D

Vi är bortbjudna på middag ikväll och det bjuds på tacos. BRA! För det är ju bara att välja bort brödet! :D


Men gud vad söta!!!

Jag blev just lite kär i dessa skålar! Helt underbart söta ju!!!



Dom finns hos http://www.systrarnasockervadd.se/se/

Håller som bäst på att göra om på kontoret och jag tror faktiskt att dom där skulle kunna passa på skrivbordet!!! För pennor och annat smått som brukar florera runt där. :D Eller vad tror ni?


Ja, just det ja! Jag har beställt en väggtext "Wall of Fame" som ska sitta på kontoret. Där ska jag sen sätta ramar med bilder på hundarna och eventuellt en del rosetter från utställningar. Visar bild sen när det är klart! :D Men så här ser texten ut i alla fall.


Urlakad disktrasa..

Känner mig som en urlakad disktrasa - på riktigt! Det är något som kommer och går. Det är väl inte så himla konstigt kanske, det har varit mycket skit dom senaste åren. Ibland kommer det över mig och jag funderar en massa.

Gör ju inte saken bättre att jag har en massa gammalt skrot som tittar fram ibland heller som jag ännu inte tagit tag i ordentligt. Jag orkar inte helt enkelt. Även om det skulle vara bättre att dra ut det i ljuset en gång för alla istället för att trycka tillbaka det hela tiden. Hm.... Men det är svårt att bryta vanor!

Numera är jag dock rätt så duktig på att stanna kvar i känsla av "urlakad disktrasa" och inte ignorera det som jag annars alltid gjort. Man har RÄTT att känna det man känner. Det är inte fel! Visst - tänk positivt - det löser allt. Hmm......nej, det gör faktiskt inte det! Det kanske funkar för en del, men inte på mig. Jag måste bearbeta, fundera, analysera och sen är jag klar. Det är inte bra för själen att bara strunta i saker som hänt, ignorera känslorna kring det osv osv. Bäst mår man om man tar tag i det och tillåter sig själv att KÄNNA.

Ligger ju en rädsla som hinder för att tillåta sig känna. Har man varit totalt nere på botten - så vill man inte dit igen och då är det lätt att bara trycka undan sina känslor.

och så är den onda cirkeln igång igen.

suckar....

Men till helgen kanske det blir av en myskväll hos bästa Mia!!! Myyyyyyyyyysigt! Vin ska jag dricka! hahahaha


PCOS

Ja, just PCOS - kanske inte är något ni har hört talas om men det finns!! PCOS är en förkortning av Polycystisk ovarialsyndrom.

PCOS hos Wikipedia

"Förkortningen PCO står för polycystiska ovarier och betyder egentligen äggstockar med många cystor. Namnet är inte korrekt eftersom det inte rör sig om cystor utan om äggblåsor (folliklar). Vid ultraljudsundersökning kan man se att äggstocken innehåller många små äggblåsor, ofta arrangerade som ett pärlband i kanten av äggstocken.

Enligt de sk. Rotterdam-kriterierna har kvinnor med minst 2 av följande 3 fynd PCO-syndrom (PCOS): 1) äggstockar av PCO-typ, 2) kronisk anovulation (uteblivna ägglossningar uttryckt som oregelbundna eller uteblivna menstruationer), och 3) hyperandrogenism (förhöjda nivåer i blodprov av manliga hormon eller ökad hårväxt i ansiktet).

-Oregelbunden, ibland riklig och långvarig mens. Hos några kvinnor utebliver menstruation helt. -Infertilitet till följd av utebliven ägglossning och övervikt -Ökad tendens till acne i vuxen ålder -Ökad behåring av manlig typ, dvs i ansiktet, på brösten och i medellinjen på buken (sk hirsutism) -På längre sikt ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar samt typ 2-diabetes -Övervikt med framför allt bålfetma bland ca 50% av kvinnorna

Ja, ni förstår va? Det är verkligen jätteroligt att leva med!!! *ironi*

Jag hatar det!!!!! Tack och lov har jag inte ökad halt av testosteron vilket ju i alla fall är nåt positivt. Dock en för låg halt av ett ämne som heter SHBG som naturligt binder det testosteron som kvinnokroppen har. Detta märks i form av manlig hårväxt....över hela kroppen! Varje dag när jag vaknar så känner jag med äcklig. Ja, äcklig! Fy fan......

Jag försöker acceptera det - men det är svårt...... :(

jag vill ha nytt!

eller gammalt - det spelar ingen roll! hihihi Hur som helst så vill jag göra om typ ÖVERALLT i vårt hem. Jag vill ha snyggt och inte vara visningshem för IKEA. Inredning är inte riktigt min grej - jag får aldrig till det så det blir hemtrevligt och snyggt. :( Jag vill en massa, men sen vet jag inte hur jag ska få ihop det liksom.

Vitt vill jag ha! Skulle behöva slitas ned tapeter i vardagsrummet, spackla och måla men det känns inte som ett projekt som ligger rätt i tiden just nu.

Väggarna är ljusbeiga för tillfället med skavanker här och där. Känns inte fräscht! Vi lade in nytt laminatgolv för några månader då parketten under inte var så snygg och då kändes det bättre. Just nu är hatobjektet våran soffa. Isch!

Det bruna pianot ska bytas ut mot min lilla vita flygel som fortfarande står hemma hos mamma och pappa. Matgruppen behöver målas vit och likaså vitrinskåpet. Ett par nya soffor till det och jag hade varit rätt så nöjd.

Så här vill jag ha!!!

Konturpenna

Jag har faktiskt inte hittat någon som jag gillar förrän jag provade denna! Sitter som berget och kladdar inte nånstans! Yihooo!! :D

IsaDora Colormatic Eye Pen 20 Black - vattenfast



Jag är ju sån som är dålig på att sminka mig när jag går till jobbet....men kanske skulle man börja? Man känner sig ju onekligen lite fräschare då! Gäller bara att hitta en bas som jag blir nöjd med. Mascara, konturpenna och lite foundation + puder? Frågan är om jag kan nöja mig med det. Lite rouge kanske? Bara lite i alla fall. :D

Slut på problemet??

Jag HATAR strumpbyxpor för det spelar ingen roll vilken sort eller vilken storlek jag använder så åker dom alltid ner!! Höll på att bli galen i lördags, fick springa och dra upp dom hela tiden. Väldigt irriterande!

Nu har jag dock fått tipset om att sätta trosar utanpå strumpbyxorna! Alltså först ett par trosor, sedan strumpbyxor och sedan ett par trosor utanpå detta. Då KAN inte strymbyxkorna åka ner så pass att man olyckligtvis får dom nere vid fotknölarna!!! BRA VA?!!

Detta ska definitivt testa nästa gång! :D


RSS 2.0