LCHF-pizza
Jaa man kan faktiskt göra en pizza utan mjöl! Jag tyckte det var supergott! :D
Receptet till botten hittade jag när jag letade efter något substitut till korvbröd och det skulle uppenbarligen funka till annat också. Jag har dock struntat i vissa steg i tillverkningen men nu blev det mycket enklare. :D
Du behöver:
250g Keso (låt den rinna av)
2 dl riven ost
3 ägg
Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, etc (det du tycker om)
Låt keson rinna av i en sil en stund. Blanda ihop alla ingredienser och salta, peppra etc.
Häll ut på en plåt. Grädda i 20 min i 175°. På med kryddad tomatpuré och valfri topping. Avsluta med någon god och kolhydratfattig ost. På min pizza hade jag tärnad chorizo och lök. Sedan in i ugnen igen i cirka 15-20 min. KLART! MUMS säger jag bara! Tyvärr tog jag ingen bild så ni får överleva ändå! Det räcker gott och väl till två hungriga personer!
Receptet till botten hittade jag när jag letade efter något substitut till korvbröd och det skulle uppenbarligen funka till annat också. Jag har dock struntat i vissa steg i tillverkningen men nu blev det mycket enklare. :D
Du behöver:
250g Keso (låt den rinna av)
2 dl riven ost
3 ägg
Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, etc (det du tycker om)
Låt keson rinna av i en sil en stund. Blanda ihop alla ingredienser och salta, peppra etc.
Häll ut på en plåt. Grädda i 20 min i 175°. På med kryddad tomatpuré och valfri topping. Avsluta med någon god och kolhydratfattig ost. På min pizza hade jag tärnad chorizo och lök. Sedan in i ugnen igen i cirka 15-20 min. KLART! MUMS säger jag bara! Tyvärr tog jag ingen bild så ni får överleva ändå! Det räcker gott och väl till två hungriga personer!

Kommentarer
Trackback