slide show

Jojjo

Här kommer två bilder på Johanna som jag tidigare visat i gamla bloggen. Men jag visar som sagt upp dom igen då jag gillar dom väldigt mycket! :D

 


Före- och efterbild 2

Här kommer en liten förklaring till hur jag gick tillväga för att göra om bilden som ni ser i inlägget nedan.

1. Jag började med att lägga ett uns mer skärpa via Filter - Smart sharpen för att göra bilden lite mer krispig.

2. Sedan duplicerade jag bilden och valde blandningsläge "screen" för att ljusa upp bilden. Jag valde sedan att dra ner opaciteten till 43%. (detta är ju en smaksak och är olika från bild till bild).


3. Därefter gjorde jag en lätt S-kurva för mer djup och kontrast i bilden.


4. Gick sedan in på Image - Adjustments - Selective Color och lekte lite med reglagen för den röda kanalen. Inställningarna jag gjorde ser ni på bilden här under.

Kände mig nöjd med färgtonen efter detta men jag ville leva upp bilden lite och slängde på ett lager med textur.

5. Jag öppnade min texturbild separat, kopierade den och klistrade in ovanpå min porträttbild. Är texturbilden för liten trycker du CTRL+T och drar sedan ut bilden så det täcker porträttbilden. Sedan får man leka lite med olika blandningslägen och opacitet på lagret. Jag valde blandningsläge "Soft light" och sparade Opaciteten på 100%. Nu låg det textur över hela bilden, och det ville jag ju inte. Därför maskade jag fram ansiktet och kroppen med en lagermask. 

Klicka på lagret med texturen så att det blir blått och klicka sedan på lagermasksymbolen (inringat på bilden). Du får då en lagermask på ditt texturlager.



För att sedan maska bort textur från ansikte osv så väljer man en svart vanlig pensel i lagom storlek och börjar måla fram. Skulle det bli fel så väljer man bara vit färg och målar tillbaka. Jättesmidigt! Vill man ha lite struktur kvar även i ansiktet så kan man alltid dra ner opaciteten på själva penseln.

Hoppas ni förstått! Annars får ni hojta till!

Lycka till! :D




Redigering

Har suttit en stund och tokredigerat i PS. Bara testat, gjort om, kastat, öppnat ny bild, testat, kastat osv osv. Denna bild finns i annan tappning i min gamla blogg men jag gillar slutresultatet efter en stunds lekande! :D

Vad tycks? Är det nån som är nyfiken på hur jag gjort så hojta till! (förhoppningsvis kommer jag ihåg - haha)

 

Så här såg bilden ut innan.


Otilia b/w

Jag vet inte vad det är men bebisbilder i svartvitt för mitt hjärta att gå igång lite extra. Det är så vackert!

Här håller Otilia sin pappa i hand.

Canon 50D, 50 mm 1,8 II

F1,8, 1/125, ISO 200


En liten bonusbild på en av mina hundar tillsammans med Otilia. Min lilla Sally var så himla försiktig och vi hade ett elände att hålla henne borta medan vid fotade. Hon skulle bara ligga bredvid bebisen!! Så gulligt! hihi




Thilde

Här kommer ett till litet foto på Thilde. Ni missar väl inte att läsa om vad som händer hos familjen Englund? www.metrobloggen.se/bondefru


Förkyld

Som följd av halsontet kom förstås en förkylning....Känner mig lite halvdäckad och ynklig. Var ute på promenad och fick lägga mig i sängen när jag kom hem.

Ingen som har någon mirakelkur mot förkylning?
Blir mycket tv-tittande och plippande på datorn från sängläge. Hundarna verkar dock inte misstycka - dom ligger här bredvid i sängen och sover.


Otilia nr 2

Alltså, jag kan inte sluta titta på korten - hon är ju bara så underbart söt!


Otilia

Igår var vi och träffade lilla Otilia. Så himla söt liten tjej! Det är min svägerska och hennes man som fått en liten tjej. :D

Såklart hade jag med kameran och det blev en liten fotosession - det ska börjas i tid!!!
Här kommer ett smakprov!

Canon 50D, 50 mm 1,8 II

F2, 1/100, ISO 200

Sjuk

Det började igår med lite lätt halsont. Idag är känns det som att det brinner i halsen. Ligger fortfarande i sängen och hoppas att det går över fort!!!!

Fast vi har rätt mysigt i sängen - ligger här med tre vovvar. :D

Vi inväntar att Johan (min man) ska komma hem med lite glass till min onda hals.

Bjuder på en bild som i alla fall gör mig lite glad! :D Underbara lilla Stina.

Foto: Jag

Canon 50D, 50 mm 1,8 II

F3,5, 1/100, ISO 800



RSS 2.0